Vetle Thyli

Vetle er 28 år gammel langrennsløper fra Raufoss, som satser inn mot langløpscupen Visma Ski Classics 2017/2018.

Jeg har alltid vært idrettsinteressert, og har aldri vært i tvil om at jeg vil satse på idretten så lenge det lar seg gjøre. Etter en allsidig oppvekst med mye aktivitet og mange idretter brukte jeg juniorsiden til å gradvis spesialisere treninga inn mot langrenn. Etter et vellykket første år som seniorløper fikk jeg plass på Team Norgeshus, og var på teamet fram til laget ble avsluttet i 2013.

Etter en 9. Plass på 50 km i NM denne helga begynte jeg gradvis å flytte fokus over mot lengre distanser, og hadde året topp 6- og 10-plasseringer i Skandinavisk Cup og NM. Interessen og selvtilliten for lengre løp vokste gradvis, og de siste to årene har jeg satset på langløpscupen Visma Ski Classics, med Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Marcialonga som de tre største høydepunktene.

Siden jeg begynte å satse langløp har jeg klatret på resultatlistene, og i vinter var jeg på mitt beste oppe på en 5. plass, under tre sekunder fra seieren. Jeg står derfor foran inneværende sesong med et klart mål om å kjempe om pallplasser i enkeltrenn i Ski Classics. Det at jeg er tilbake i Team Norgeshus, og at Norgeshus igjen gir meg muligheten til å satse på idretten slik ønsker, er veldig motiverende og inspirerende.

Å lykkes sammen med Norgeshus hadde vært veldig gøy, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven.

Meritter

  • 5. Plass Kaiser Maximillian Lauf 2017
  • 10. Plass Årefjellsloppet 2017
  • 11. Plass Birkebeinerrennet 2016
  • 19. Plass Vasaloppet 2016
  • 9. Plass NM 50 km 2014
  • 9. Plass NM 50 km 2013