Snart NM!

Om under en uke braker NM løs på Lillehammer. Jeg har holdt meg frisk og fått gått mange skirenn den siste tiden, og føler formen er stigende.

Jeg avsluttet julen med 10 km klassisk fellesstart på Beitostølen. Der hang jeg godt med brødrene Aukland, som staket på blanke ski. Jeg endte opp på 2.plass, sju sekunder bak Anders Aukland som vant. Formen føltes veldig bra, og jeg slo Jørgen Aukland med et lite sekund, og sprinterne Gløersen og Brandsdal med 40-50 sekunder.

I forrige uke var jeg i Sverige for å gå mine første renn i Skandinaviske Cup for året. Det begynte veldig bra, med 8.plass i sprint fristil. Det var et sterkt startfelt, med blant andre Emil Jönsson og Teodor Peterson på start. Jeg gikk akkurat videre fra prologen, med en 30.plass. I kvartfinalen ble jeg nr 2 i min kvartfinale, bak Jönsson og foran Peterson. Veldig gøy å spurtslå en så god løper som Peterson! I semifinalen gikk jeg inn til 4. plass, bak de tre som endte først i finalen. Tiden min var dessverre ikke god nok for finale, men jeg var uansett veldig fornøyd med dagen!

Deretter fulgte to 15 km de neste to dagene. Den første distansen ble en nedtur, med dårlige ski og dårlig dag. Skøytingen den siste dagen gikk veldig mye bedre, og jeg måtte si meg fornøyd med en 31. plass. Synd jeg ikke klarte å være topp 30, men det får jeg prøve å ta neste gang. Helgen sett under ett må ses på som vellykket, og min første topp 10 plassering i ScanCup var veldig moro.

I morgen går jeg det siste skirennet før NM. Jeg går 10 km klassisk på Lillehammer, og håper at følelsen blir bra før årets NM begynner på torsdag i neste uke.

Vetle.