Sesongavslutningen

IMG_4810IMG_4013_5399742a

Etter en periode med færre renn, av ulike grunner, var det deilig å avslutte sesongen bra på Gålå.

Jeg endte opp som 1.reserve i Holmenkollen, og var selvfølgelig litt skuffet over det, men bestemte meg for å bruke det som motivasjon for å gå fort i Birkebeinerrennet helgen etter. Det ble som kjent heller ikke noe av, og jeg begynte derfor å forberede meg mot NM del 2 og 50 km fellesstart på Gålå. Jeg var litt syk i forkant, og var litt usikker på formen, også med tanke på at jeg ikke hadde gått skirenn på fire uker!

Jeg fikk en god start, og hadde gode ski, og de første 25 km gikk lett. Jeg lå høyt framme i gruppa fra 5 til 20, og hadde full kontroll. Mot slutten av rennet var jeg fortsatt offensiv, men var litt for sliten til å være med de som klarte å stikke litt ifra gruppa vår. Jeg holdt trykket bra oppe mot slutten, og spurten sammen med Rønning, Northug og Pølsa blant annet. Jeg klarte som i fjor å komme inn topp 10, og var veldig godt fornøyd med det! Tre topp 10 resultater i Skandinavisk Cup og NM inneværende år, i klassisk, skøyting, sprint og 50 km mener jeg viser at jeg har gode allroundferdigheter!

I den siste tiden har det naturligvis blitt mindre skirenn og reising, men jeg tok meg likevel tid til å reise til Røldal i forrige uke. Der deltok jeg i Tjoaminnerennet og Røldal NedOpp.

Tjoaminnerennet er et 8 km langt utforrenn med noen flater som gjør at vi langrennsløperne får bruke stakferdighetene. Jeg er mer usikker på hvilke ferdigheter jeg fikk brukt ned Tjoaminnet i 110 km/t i konkurransedress! Men noen ferdigheter har jeg tydeligvis, etter at jeg kjørte inn til tredjeplass, ca 20 sekunder bak OL-deltaker Leif Kristian Haugen. Etter at jeg med mine 72 kg klarte å komme på pallen i et slakt utforrenn ble jeg ufrivillig utnevt som en av favorittene til Røldal NedOpp, en konkurranse for alpinister og langrennsløpere. Konkurransen bestod av en omgang storslalom, og deretter et 15 minutter langt langrenn i alpinbakken. Jeg viste gode takter i alpinbakken denne dagen også, og var best av langrennsløperne etter storslalomen. I langrennsdelen tok jeg inn Mikko Kokslien ganske raskt, og hadde etterhvert bare Harald Astrup Arnesen, sønn til Lasse Arnesen for dem har greie på alpint! Astrup Arnesen satser nå langrenn, men har også satset alpint fram til 15-årsalderen. Det var derfor vanskelig å slå han. Jeg holdt unna for kobbelet av langrennsløpere bak og tok 2.plassen. Moro!

Dere kan lese om både Tjoaminnerennet og Røldal NedOpp, samt se bilder fra begge konkurransene HER!

Vetle