Oppsummering av NM og planen framover

NM del 1 er historie, og jeg er fornøyd med mesterskapet, selv om det kunne klaffet bedre!

På torsdagens 15 km klassisk hadde jeg et veldig unødvendig fall ut på siste runden, og tapte tid og rytmen i løpet. 41. plass var godkjent med tanke på at jeg hadde kjempet om en plassering litt høyere opp uten uhellet. Det viktigste å ta med seg var at kroppen fungerte ganske bra, og at det var gode muligheter resten av helgen.

Dagen etter gikk jeg videre fra prologen i skøytesprinten. Jeg følte meg sterk i kvartfinalen, men klarte ikke å avansere i feltet på slutten som jeg hadde håpet. Jeg skulle gjerne hatt en bedre posisjon inn i siste bakken for å kjempe om semifinaleplass, men var ikke helt god nok til det. Jeg ble nr 5 i min kvartfinale og det ga en 23. plass i NM.

Jeg hadde størst forventninger til lørdagens 30 km med skibytte. Jeg knakk dessverre staven i inngangen til første bakken, og fikk ikke ny stav før omtrent hele startfeltet hadde passert meg. Etter 1,3 km hadde jeg gått meg opp til 99. plass, og fortsatte å avansere på klassiskdelen. Jeg gikk ut på 40. plass etter klassiskdelen og gikk meg opp til en 23. plass i mål.

Formen er med andre ord god! Jeg har lagt inn en god treningsperiode nå før det kommer viktige renn på rekke og rad i februar. Jeg har også fått med meg et KM-sølv etter NM. Jeg gikk 20 km fristil fellesstart på Vind, og jeg viste at formen fortsatt er bra. Jeg tapte spurten mot Emil Nyeng, som forøvrig slo meg i spurten under 30 KM i NM også.

Nå venter Skandinavisk Cup i Meråker neste helg, som blir de første rennene i en hektisk periode. Etter Meråker blir det Norgescup på Vind helgen etter, og deretter følger Skandinavisk Cup i Latvia og Estland. Jeg går etter planen 8 av de oppsatte 10 rennene på 17 dager. Jeg håper på fullklaff, og at jeg kan vise at jeg har enda mer inne!

Bildet under er fra et renn på Beitostølen i julen. Jeg skulle gjerne hatt flere bilder fra de større rennene, men jeg har dessverre ikke hatt stort nok støtteapparat til at de har fått prioritert å ta bilder! Må nok ha et oppvaskmøte…

Vetle

Beitostølen Julen 2013