Knappe 2 måneder igjen…

Hei!

Da har vi kommet til oktober, og vinteren nærmer seg med stormskritt. Vi har nå trent i 5 måneder, og nå som november er like om hjørnet begynner vi virkelig å glede oss til vinteren. Temperaturer som begynner å krype ned mot null og dugget i gresset om morgenen varmer alltid et skihjerte.

Den siste måneden har vært en god periode for oss begge. Selv om vi begge to fortsatt har mye å gå på presterer vi begge godt på trening for tiden, noe som er et godt tegn. Grunnmuren er bygget, og nå er det snart tid for å begynne å bygge tårn. Men selv om det BARE er 2 måneder igjen til vinteren, er det faktisk 2 måneder igjen til vinteren, og 5 måneder igjen til VM i Falun. Mye trening skal gjøres før den tid, men å vite at vinteren er like rundt hjørnet gjør alt så mye enklere.

For 2 uker siden hadde vi begge noen dager hvor vi samlet litt overskudd, før vi reiste videre på samling på Lillehammer og i Torsby. Etter noen tøffe treningsuker er det viktig å få et avbrekk før vi tar fatt på en ny periode med mange samlinger og mye trening. Håvard tok turen til Tromsø med familien. Mens Jørgen dro på tur alene til fjellheimen og nøt et par rolige dager uten mobildekning og langt fra folk.

På Lillehammer brukte vi 5 dager i og rundt Lysgårdsbakkene, bra trøkk, mye trening og mange lange svev. På tampen av samlingen ble Håvard dessverre syk og reiste hjem til Trondheim, mens Jørgen reiste videre til skitunnelen i Torsby og hadde 4 dager der med snø under beina. Torsby skitunnel holder -3 grader og er 1 km lang, så det ble noen runder. Men etter 12 timer på ski og 132 (!) runder i tunnelen var det nok. Men selv om det til tider er monotont og kjedelig er dette veldig nyttig trening, skifeelingen opprettholdes og gjør overgangen til snøsesongen smoothere. Så lenge man tenker på hvorfor man er der og unngår tankene om hva man faktisk holder på med berger man bra.

Nå er vi begge tilbake i Trondheim og skal trene her de neste 2 ukene før vi reiser til Tyskland og Oberstdorf for en ny samling.

 

Med vennlig hilsen

Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen

Stolte kombinertløpere og medlemmer av Team Norgeshus

image2 Gutta på tur Ta sjansen ;)