Klar for VM i Oberstdorf!

Sesongens store mål står for døren, og jeg tenkte å fortelle litt om hvordan ståa er før det smeller her i Oberstdorf 🙂

Sesongen så langt har beviselig ikke bydd på de samme resultatene i verdenscupen som forrige sesong. Selv om jeg har mange gode plasseringer, nesten alltid er innenfor topp 8 og har én WorldCup-seier, stiller jeg høyere krav enn som så. Den fysiske formen har vært veldig solid, men jeg har rett og slett ikke funnet ut av hoppingen så langt. De gode hoppene har vært der hele veien, men det har rett og slett vært for langt i mellom de. Noe av grunnen til dette er nok at jeg har trent tøffere igjennom sesongen i år med tanke på mesterskapet jeg nå går inn i.

Men, sesongens store mål er en individuell VM-medlaje, og de har det ikke blitt delt ut noen av enda. 😀

Etter verdenscuprennene i Klingenthal har jeg fått inn en veldig god treningsperiode, hvor jeg har fokusert mye på hoppingen. Status per nå er at jeg har hatt fin stigning de siste ukene, og gleder meg til å sette utfor bakken i Oberstdorf. 

Med et så bunnsolid fysisk grunnlag trenger jeg heller ikke vinne hopprennet, men å sikre meg et godt utgangspunkt for å jakte de foran. Det er jeg kapabel til!

Precamp VM

Den siste uka har jeg oppholdt meg i Oberhof i Tyskland. Dette av en enkel grunn, tilløpet i den lille bakken i Oberhof er veldig likt det jeg vil møte i Oberstdorf, en stor fordel. Her har jeg hatt godt vær og fine treningsforhold, en aldeles glimrende precamp!

De siste dagene

Den siste uka før VM handler det meste om å bygge overskudd. Jeg ankom Oberstdorf i går, og skal begynne med offisielle treninger i bakken i morgen. Jeg trener fortsatt 2 ganger om dagen den siste uka før VM, men alle øktene er kortere og lettere enn i en vanlig treningsperiode. Typisk kan intervallene justeres fra 5 x 10 minutter til 4 x 7 minutter, og pausene økes fra 2 minutter til 4 minutter. Dette gjør at jeg kan gå hakket raskere på dragene, men samtidig bygge det nødvendige overskuddet inn mot konkurransene. 

Akkurat nå liker jeg posisjonen min veldig godt. Jeg har fortsatt en klar målsetning om medaljer, men det er få andre som forventer at jeg skal ta medaljer jeg i Oberstdorf. Jeg er rett og slett i en skikkelig utfordrerposisjon, og skal ut å angripe!

I tillegg er det meldt veldig varmt vær under VM, og løypene kan potensielt bli veldig løse. Tøffe forhold i løypa er en fordel for Team Norgeshus, så mens andre syter og klager over løypene krysser jeg fingrene for løse forhold og dårlig glid 😉

Program

Fredag 26.02: Individuell liten bakke

Søndag 28.02: Lag liten bakke

Torsdag 04.04: Individuell stor bakke

Lørdag 06.03: Team-Sprint stor bakke