Skiskyttersesongen er i gang.

Skiskyttersesongen 2013/14 er i full gang.

Forberedelsene til sesongen har stor sett gått bra uten større skade- eller sykdomsavbrekk. Det har blitt mange fine samlinger både med rekruttlandslaget og privat.

Spesielt hadde vi ei kjempefin samling i Forni Avoltri, Italia i starten av sept. Privat hadde jeg noen flotte treningsdager i Jotunheimen og Trøndelag i juli og august. Flott vær og mange fjelltopper – herlig: )

Sesongstarten gikk i år for første gang på Natrudstilen. Her var hele skiskyttersirkuset samlet, og det var blodig alvor fra første stavtak. Uttak til mye viktig som skal skje framover. For min del ble det litt «høye skuldre» på den innledende sprinten, og derav for mange bom på standplass. På fellesstarten dagen etter gikk det mye bedre, men ikke godt nok til uttak IBU-cup i Sverige (helga etter). Da gikk jeg i stedet Norgescup på Geilo. Dette ble ei bra helg med to gode renn. Spesielt seier på sprintdistansen med god skyting gjorde godt. Disse to rennene ga meg plass på laget til 2. runde av IBU-cupen på Beitostølen, – helga etter. Dessverre ble dette en trasig opplevelse. Det er leit å misse når det gjelder, men ingenting fungerte denne helga.

Som skiskytterutøver har man etter hvert lært at det er kort vei mellom suksess og fiasko. Skiskyting er en krevende idrett der prestasjonene kan svinge  mye. Vi ser også at det har blitt mange jenter både nasjonalt og internasjonalt som satser hardt, og da må man ha klaff for å hevde seg i toppen. Dette er bra for nivået, og gjør at man må satse 100% for å henge med. Jeg vil ikke unnskylde en dårlig helg på Beitostølen, men ser at kombinasjonen mye trening og viktige examener på Høyskolen i Lillehammer har krevd mere energi en jeg har trudd.  Examen i cellebiologi gikk heldigvis bra, men det gjorde ikke løpene på Beito. Likevel er det viktig for meg å få avsluttet min BA-utdannelse i idrett til våren, slik at jeg kan få roet litt ned noen år før jeg går på videre utdanning.

Når det gjelder både kortsiktige og langsiktige mål for fremtidig satsing på skiskyting, er jeg litt forsiktig med å være veldig konkret på dette offentlig. Jeg har mine mål og drømmer i hodet, og dette driver meg fremover i treningsarbeidet.

Jeg har lyst til å holde på til jeg føler jeg har tatt ut mitt maks potensiale, og fått med meg noen skikkelig gode oppturer. Vi hører stadig vekk fra trenere og ledere at på veien dit gjelder det å jobbe tålmodig og langsiktig – ta steg for steg – og sørge for å ha det moro underveis: )

 

Dere hører mere fra meg senere!

 

En riktig GOD JUL til dere alle!

Håper det blir mange fine skiturer: )