Oppsummering av sesongen 2012-2013

Det er på høy tid med en oppsummering, for denne uka starter neste sesong. Jeg har vært heldig å få beholde plassen min på rekruttlandslaget, og første samling er på Lillehammer fra 2. mai.

marion-1Min første sesong i seniorklassen ble litt annerledes enn planlagt. Alle forberedelser gikk greit, og jeg fikk trent bra gjennom sommeren/høsten 2012. Utover høsten merket jeg problemer med leggene på hardøkter – skøyting, og ved sesongstart var smertene så ille at det ikke var annen råd enn å ta en operasjon. Jeg ble operert i begge leggene ved Volvat med. senter, 2. des. Deretter var det 3 uker med beina høyt i været, så gradvis og forsiktig opptrening. En tålmodighetsprøve av de sjeldne, og ikke spesielt moro å sitte hjemme i sofa`n mens de andre på laget var ute i Europa på representasjonsoppgaver.

For min del ble det sesongstart med NM langrenn, 10 km fristil på Gåsbu i slutten av januar. – Ikke den store formen, men moro å konkurrere igjen.

Sesongen ble god læring i det å nullstille, endre fokus og gjøre det beste ut av situasjonen. «Aldri så ille at det ikke er godt for noe» ble et passende ordtak for meg. – Når jeg ikke kunne trene/konkurrere for fullt, kunne jeg iallefall få gjort unna en del på studiene. Fikk tatt en eksamen jeg hadde utsatt, og i tillegg fulgt normal studieplan. Det betyr at jeg håper å bli ferdig med bachelorutdanningen i idrett, fysisk aktivitet og helse neste vår:)

Fra februar kunne jeg også konkurrere på nasjonalt nivå, og fikk med meg noen oppturer.

Beste resultater ble:

Gull                 NM mix-stafett på Steinkjer, febr 2013.
2. plass           Norgescup sprint, Steinkjer i febr.
2. plass          Norgescup fellesstart, Steinkjer i febr.
8. plass          NM normaldistanse, Dombås i mars.
12. plass        NM sprint, Dombås.
9. plass          NM jaktstart, Dombås.
Bronse           NM stafett damer, Dombås.
26. plass        NM langrenn 30 km, Løten i april.

Gikk på lag med Tora Berger og Bente Landheim under NM stafett.Treningsiveren og motivasjonen har ikke blitt mindre av en sesong med litt motgang. Jeg er fortsatt ung, og mener jeg har «mer å hente» som skiskytter. Lysten til å få det beste ut av meg selv er der, og jeg føler det er verd strevet å bruke noen år på denne toppidrettssatsingen. Nå ser jeg frem til å gjøre en god treningsjobb sammen med de andre jentene på rekruttlaget, så kanskje vi greier å nærme oss Tora Berger sakte men sikkert. Hun er et meget godt eksempel på at tålmodig satsing over tid – der man tar steg for steg – kan lønne seg.

Jeg er også litt stolt over at jeg har greid å ta en utdannelse kombinert med satsingen. Det gir meg en stor trygghet at jeg har en utdannelse å falle tilbake på/bygge videre på når det er tid for å legge geværet på hylla.

Med denne oppsummeringen ønsker jeg dere alle en riktig fin vår og sommer:)