Precamp del 1

Vi har lagt januar bak oss, og det er nå 2 uker igjen til årets store høydepunkt, VM i nordiske grener i Lahti.

Oppkjøringen så langt har vært god, selv om ikke alt har gått knirkefritt.

Etter en veldig god start på sesongen før jul, kan jeg oppsummere den viktige januarmåneden rimelig kort: ribbeinsbrudd, matforgiftning, tilskuer på 9 (!) verdenscuprenn, terningkast 1. Ok, terningkast 2, seieren i Val di Fiemme var et lyspunkt.

Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg hadde kunnet representere landet og samarbeidspartnerne mine langt oftere den siste måneden. Det er vondt å sitte på siden og kikke på når man har lagt ned 1000 timer med trening for å stille godt forberedt på start. Men i tillegg til at det er vondt, er det ekstremt motiverende. Jeg sitter og kjenner på en ekstrem lyst til å konkurrere, og gleder meg veldig til tiden som kommer.

Nå handler alt om én ting, VM i Lahti. Forrige uke brukte jeg på å trene meg rolig opp til normal trening igjen etter sykdomsplagene. Det har gått etter planen, og jeg har fått trent godt hjemme i Trondheim de siste dagene. I morgen reiser jeg til Oslo for å delta i norgescuprennet i Holmenkollen på søndag, dette blir en veldig viktig dag. Jeg trenger noen gode utblåsninger før vi reiser til VM. I tillegg til dette rennet ligger det inne 2 kvalitetsøkter under landslagssamlingen på Lillehammer uken etter. Blant annet et skirenn mot langrennsfantomene Magnus Moan og Hannu Manninen. Disse øktene blir ekstremt viktige, spesielt ettersom jeg ikke fikk konkurrert meg i form slik jeg hadde planlagt i Januar.

I hoppbakken ønsker jeg å stabilisere meg opp mot mitt høyeste nivå. Jeg har hoppet mange gode skihopp i mange forskjellige bakker i vinter, men har ikke hatt god nok uttelling i de avgjørende situasjonene.

Men som Eggen sa;” De viktigste kampene er de du ennå ikke har spilt”. For meg gjelder dette i aller høyeste grad.

Så selv om den siste måneden ikke har gått helt som vi ønsket skal jeg være godt forberedt og veldig sulten når jeg står på start i Lahti 24. februar. Tyskerne har prestert på et meget høyt nivå i hele vinter og må ses på som store favoritter. Men vi skal gå ut å angripe i Lahti, det skal jeg love dere.

 

Dette er planen frem mot avreise:

Trondheim til lørdag 11. februar

Norgescup Holmenkollen 12. Februar

Precamp med landslaget på Lillehammer 13. – 19. Februar

Avreise til Lahti 20. februar

 

For de som ønsker å følge de siste forberedelsene mot VM fra innsiden kan dere gjøre det på Snapchat, bare legg til jrnygr!

På teamnorgeshus.no vil det også komme små drypp, og en ny oppdatering med status på VM-formen etter helgens norgescup i Oslo. I tillegg kommer Håvard med en oppdatering fra sin tur til Asia, følg med!

 

Med vennlig hilsen Håvard & Jørgen

– Stolte medlemmer av Team Norgeshus

E-postvedlegg

IMG_2437 DCIM101GOPROG0342541. IMG_2504