Nå er vi der

For et år siden gjorde jeg meg klar for min første reise sammen med Maxpulse, i det første av en rekke langløp ut i 2018. Etter en sommer preget av lite trening etter operasjon og mye jobb for å sikre egen skisatsing var jeg ikke helt tilfreds med min egen form og eget opplegg, fordi jeg vet hva som kreves for å hevde seg helt i toppen. Gjennom sesongen lå jeg på mitt beste like utenfor topp 10. På tur med Maxpulse møtte jeg Knut Asplund, en av de skiinteresserte eierne av Kaffebryggeriet, og etter en ny vår med mye jobb ble planen for 18/19-sesongen ble lagt.

Deler av Team Kaffebryggeriet og Toten Langløp på Sjusjøen på samling, første helga i 2019, på Sjusjøen.
Toten Langløp er teamets rekruttlag, med en noe eldre gjennomsnittsalder enn andre rekruttlag.

Laget ble vestlendingen Torgeir Skare Thygesen, nordlendingen Magnus Vesterheim og østlending Stian Berg, i tillegg til meg selv. Vi er alle bosatt på Lillehammer, og gjennom hele sommer og høst har vi jobbet godt sammen, og vist i rulleskirenn og på trening at nivået på laget har hevet seg. Det fikk vi vist under åpningen av Visma Ski Classics i desember, i  vår debut som Pro Team. Med en tidlig startposisjon gikk vi lagtempoen som vi har gjort på trening, så fort vi kunne. En god halvtime senere viste det seg at vi var raskeste herrelag, noe som selvfølgelig var veldig gøy og inspirerende for et lite og nytt lag som oss! En veldig god start for laget, som ga selvtillit og trygghet for både løpere, støtteapparat og samarbeidspartnere.

Her er et lite tilbakeblikk fra lagtempoen:

På søndag fulgte jeg opp med 10. Plass i den individuelle konkurransen og 17. Plass til Magnus i den individuelle konkurransen. Vi var lenge med i tetgruppa, som ble til 6. Mann ut på siste runden, men var dessverre litt for svake til å henge med på hardkjøret Team BNBank satte opp på slutten. I tillegg la Stian seg på en 4. Plass i konkurransen om den grønne sprinttrøya, og vi er fornøyde med hvor vi står som lag før hovedsesongen nå står for tur.

Desember har blitt brukt godt, og etter en god treningsperiode fikk jeg med meg seieren i Romjulsrennet på Sjusjøen på årets nest siste dag. Stian var lenge med tetfeltet, og endte på en solid 8. Plass, 49 sekunder bak tet. Med Magnus tilbake fra mørketida i nord er vi nå tre løpere som nå er klare for tur. Vi savner Torgeir, som sliter med sykdom, og håper han kan rekke renn i løpet av januar!

Herre- og kvinnepallen under sesongens Romjulsrenn på Sjusjøen. Foto: Romjulsrennet Sjusjøen.

I dag, et år etter min første tur med Maxpulse, gjorde jeg meg klar til å reise på ny tur, sammen med Maxpulse, men med et litt annet lag rundt meg. I fjor het laget Team Norgeshus Maxpulse, og jeg var alene. I år heter laget Team Kaffebryggeriet, vi er flere løpere med eget støtteapparat, og med egen smørebil. Norgeshus og Maxpulse er fortsatt de to viktigste samarbeidspartnerne våre, i tillegg til Kaffebryggeriet, og sammen har de gitt oss muligheten til å hevde oss blant de beste. Jeg reiser med andre ord nedover Europa med en veldig god følelse, når jeg tenker tilbake på jobben som har blitt gjort siden dette prosjektet startet våren 2018.

Vi er veldig stolte av smørebilen vår, som er et resultat av en rekke dyktige og snille folk.
Sammen med hovedsponsorene er de helt avgjørende for opplegget vi har fått på plass denne sesongen.

Første konkurranse blir 65 km i Seefeld, i masse nysnø i Kaiser Maximillian Lauf, kommende lørdag. Det blir spennende, og vi er utålmodige med å komme i gang. Vi skal gjøre vårt beste for å følge de beste til målstreken, men forventer også at de største lagene setter opp en fart som gjør det veldig vanskelig for oss å klare det.

Foto: Visma Ski Classics

Stå opp lørdag eller søndag morgen de neste fem ukene og sett NRK, som viser alle rennene, og se etter svarte skidresser med gull og lyseblå detaljer.

Vetle