250 km skirenn på fire uker!

En tøff periode ble i går avsluttet med 50 km langløp fra Toblach til Cortina, og Visma Ski Classics drar nå videre til Tsjekkia om to uker, før Vasaloppet og Birkebeinerrennet står for tur i mars.

Jeg gjennomførte nok et ganske bra skirenn, og havnet i det sjiktet jeg har ligget på de siste ukene. 19. plass og 1:20 bak vinner er godkjent, men jeg venter fortsatt på dagen når alt klaffer og jeg er med i teten helt inn til mål. Jeg hadde gode ski og en bra dag, men Ilya Chernousov satte opp et høyt tempo noen km før toppen etter rundt 30 km, som gjorde at tetgruppa jeg var en del av sprakk opp.

Jeg jobbet hardt i gruppa bak, men hadde et fall som gjorde at jeg måtte jobbe for å ta igjen gruppa jeg lå i, i stedet for å jobbe for å ta igjen tetgruppa i de lette 17 km ned til målgang i Cortina. De beste i min gruppe klarte faktisk å komme opp igjen til teten, og fallet kan derfor ha vært avgjørende for om jeg faktisk hadde vært med i kampen om de gjeveste plassene på slutten. Men alt i alt hadde jeg vært heldig om jeg endte opp i tetgruppa, og må derfor innse at jeg nok en gang manglet det siste lille til å være med der oppe.

Nå venter en litt roligere periode med skirenn, og håper jeg å kunne bruke godt med trening, slik at jeg ikke slipper de små sekundene i avgjørende partier når Vasaloppet kommer første helga i mars.

For dere som ønsker å se hvordan vi i Team Norgeshus Maxpulse hadde det i Marcialonga, kan dere se et sammendrag av forberedelsene og veddemålet mellom meg og Paul Håvard under. Vi testet blant annet mine beste ski mot Paul Håvard sine, og går gjennom viktige partier i et av rennene med mest sjel og atmosfære!

Vetle