Skuffende sesongåpning

I helgen var det nasjonal åpning i langrenn på Beitostølen. Jeg deltok alle dager, uten å være veldig fornøyd med noen av rennene.

På fredag sto 15 km klassisk på programmet, og jeg gikk inn til en 56. plass, i et sterkt startfelt. Både følelse og resultat var ikke som jeg hadde håpet, men det var samtidig ikke langt opp til et godt resultat.

Etter en tung dag på fredag håpet jeg på bedre bein på lørdagens 15 km fristil. Kroppen var dessverre ganske lik som på klassiskdistansen, og jeg fikk ikke helt opp den farten jeg ønsket. 55. plass var ikke det helt store, men heller ikke her var det langt opp til et brukbart renn.

På søndag prøvde jeg meg på sprint skøyting. I fjor prioriterte jeg distanserenn på grunn av sykdommen jeg var igjennom i fjor host, og jeg gikk bare et sprintrenn det året. Det var på mange måter litt uvant å gå sprintprolog igjen, og jeg stresset for mye og fikk ikke opp høy nok fart. En ny 55. plass oppsummerer helgen, farten var et par hakk for lav!

Etter noen rolige dager hjemme er både kropp og hode klare for å reise til Gålå i morgen. Der skal jeg gå sprint skøyting på lørdag og 15 km klassisk på søndag. Med unntak av landslagstroppen som skal til Kuusamo og en del langløpere blir startlisten den samme. Jeg tror tre renn i helgen har gitt meg mer fart i kroppen, og jeg er motivert til å gå skikkelig i kjelleren!

Vetle