Sesongåpning på Beitostølen

Jeg har aldri fått forberedt meg så godt til en sesong som denne og jeg håper jeg kan få betalt for jobben med gode resultater. Fredag 22. november går jeg årets første skirenn, det er alltid like spennende å se hvordan du hevder deg blant alle de gode skiløperne i Norge.

Etter et godt første år som senior har tre tunge år fulgt på Team Norgeshus, spesielt de siste to. Selv om jeg i NM-sammenheng de siste tre årene har gått fra topp 30, til topp 20 og nå sist vinter topp 10 som bestenoteringer, har ikke sesongene vært like bra. Mye sykdom har ødelagt de to siste sesongene. To måneder uten trening med skikkelige betennelser i lungene har gjort at jeg ikke har fått forberedt meg optimalt.

I fjor fikk jeg ikke gått mer enn 4-5 store nasjonale renn. Jeg måtte ta meg en lang pause fra konkurranser for å få orden på luftveiene. Jeg fikk til slutt kontroll, og avsluttet 5-mila i NM med 9.-plass, og Skarverennet med 6.-plass. Siden da har jeg holdt meg frisk, og fått gjort alt jeg har planlagt. Jeg har vært med gode team på samlinger og gjennomført tre høydeopphold .

Sesongåpningen på 15 km klassisk blir et viktig renn for å blande seg inn i kampen om en av de nasjonale plassene til verdenscupen på Lillehammer om to uker. Det kommer til å bli veldig vanskelig, men jeg håper jobben jeg har gjort har vært litt bedre enn de mange andre nordmennene som vil gå verdenscup på Lillehammer.

Vetle