Livigno 8.–19. september

I skrivende stund sitter jeg på flyet hjem fra årets 2. høydesamling. Jeg har gjennomført ti nye treningsdager i Livigno, som jeg også gjorde i sommer. Livigno er et flott sted å trene både løping og rulleski, spesielt siden jeg reiste alene. Jeg var derfor avhengig av at treningsøktene stort sett startet og avsluttet ved hotellet. Livigno var derfor et bra valg.

Jeg begynner å bli ganske kjent i området nå, og jeg var derfor ikke redd for at samlingen kom til å bli veldig amputert ved å reise uten sjåfør til å kjøre meg ned igjen fra passene.

Samlingen bestod av mye mengdetrening og tre halvharde økter. Den rolige treningen ble lange løpeturer opp på fjelltoppene rundt Livigno, og rulleskiturer nede i dalen og opp til passene i nærheten. Jeg gjennomførte tre hardøkter, to på rulleski og en elghufs med staver. Motbakkene ble selvfølgelig mye brukt på hardøktene også.

Livingo-bilde1
Stort sett alle løpeturene gikk fra hotellet nede i dalen, og opp på toppene. Heisen ble brukt ned igjen for å spare beina og unngå skader.

De to andre hardøktene ble gjennomført på rulleski fra Livigno nede i dalen og oppover veien til venstre i bildet. På de øktene holdt jeg kontrollert intensitet hele veien, og bakken der er perfekt for å holde jevn fart og kontrollert intensitet.

Nå blir det en veldig rolig helg hjemme, før jeg skal være med Team Leaseplan Go på Lillehammer fra mandag 23. September. Den samlingen blir knallhard, og da er det er viktig å slappe av godt nå. Treningsdagboken viser at jeg har gjort som jeg har planlagt siden 1.mai, og da er det viktig å ikke bli for ivrig å trene for mye mellom slagene. Overskudd til de fire hardøktene i neste uke er viktig for å kunne gjennomføre dem så hardt som jeg ønsker!

Status etter samlingen med Leaseplan kommer om et par uker!

 

Sportslig hilsen,
Vetle.