God Jul!

I skrivende stund sitter jeg på snørike Beitostølen, og har en hvitere jul enn jeg hadde hatt hjemme på Raufoss.

Hjemme er det bare is og dårlige skiforhold. Jeg har derfor vært mye på Beitostølen, og dratt et par turer til Lygna når jeg har vært hjemme på Raufoss i julen. Det har vært godt å få ordentlige turer på ski, og jeg har merket at det har hjulpet på formen.

Jeg valgte å være hjemme når det var Skandinavisk Cup i Finland. Resultatene og formen i de første rennene var ikke som jeg hadde håpet, og jeg valgte derfor å være hjemme og gå FIS-renn på Lygna i stedet. Jeg fikk en god følelse denne helgen. Resultatene ble 2. plass på 10 km klassisk og 1. plass på sprint fristil. Selv om mange løpere var utenlands på skirenn, var det gode startfelt begge dagene. Spesielt på søndagens sprint var det flere løpere som havnet topp 20 på sprinten under den nasjonale åpningen på Beitostølen.

I julen har jeg nå gått to skirenn. 3. juledag gikk jeg 10 km klassisk på Gåsbu. Det resulterte i 3. plass, kun 17 sekunder bak Simen Østensen, som i år har en 11.plass i verdenscupen på Lillehammer og seier i Skandinavisk Cup i Finland i bagasjen.

Tidligere i dag gikk jeg 10 km fristil på Beitostølen. Jeg ble nr 5, ca 1 minutt bak Anders Gløersen som vant. Kroppen var ikke like pigg som på Gåsbu, og jeg merket at jeg måtte legge av litt på farten siste 4-5 km. På en tung dag var det greit å se at det ikke var lenger opp. Jeg får allerede en ny sjanse i morgen. Da venter 10 km klassisk fellesstart, også her på Beitostølen. Da gjelder det å holde følge med brødrene Aukland på blanke ski, og sprinter Eirik Brandsdal. Det blir spennende!

Håper alle andre i Norgeshus har fått testet skiene i julen, og ikke bare sklidd på isen.

God Jul,
Vetle.