Aldri vært nærmere verdenscupdebut

Så langt har årets sesong vært veldig positiv. Jeg har så langt i år deltatt i 27 langrenn, uten å bli syk, og uten noen form for negativ formkurve. Etter en litt tung sesongstart løsnet det veldig i julen, og formen har vært god siden. I NM fikk jeg ikke ut alt jeg var god for, med fall og stavbrekk på de to distanserennene. Det var derfor veldig godt når alt klaffet på 30 km i Skandinavisk Cup i Meråker to helger etter. Etter dette resultatet sa målet seg for de kommende rennene selv, gå flere gode skirenn som førte til deltagelse i 50 km i Holmenkollen i verdenscupen. Lettere sagt enn gjort, høyt nivå og litt stang ut med spesielle forhold og ikke topp ski gjorde at jeg gikk svakt på 20 km klassiske fellesstarten i Estland. Dette rennet var veldig viktig i forhold til uttaket i Kollen. Veldig kjedelig å ikke ha ski til å være i nærheten av å konkurrere med de beste, men sånn er det innimellom.

Jeg har likevel, etter en helhetsvurdering av Skiforbundet, fått plass på reservelisten til verdenscupen i Holmenkollen. Det er mange sterke navn på listen, og ikke minst mange sterke navn som ikke er på listen i det hele tatt. Morsomt å bli funnet god nok til å være med. Listen finner du HER

Om jeg får sjansen til å gå er vel kanskje 50/50. I fjor fikk ingen av reservene gå, mens året før fikk alle fem på reservelista stille til start! Med andre ord håper jeg at jeg er heldig i år og at noen kaster inn håndkleet, slik at jeg kan få verdenscupdebuten min og oppleve stemningen i Kollen. 50 km på sugende klisterføret kommer nok til å bli tungt, men jeg har bevist at jeg er best på de lengre fellesstartene, og jeg er veldig motivert om jeg får sjansen.

Uansett er jeg så langt godt fornøyd med sesongen, selv om jeg ikke har fått fullklaff i alle de viktige rennene. Men slik er det sikkert for alle, noen renn går bare ikke som planlagt selv om formen føles bra. Når jeg har fått stilt til start i alle renn jeg har planlagt i år er det også naturlig at formen ikke er 100 % på alle renn. Siden jeg står på reservelisten til Skiforbundet, etter en helhetsvurdering av årets renn, må jeg si meg godt fornøyd. Jeg har jo aldri stått på ei sånn uttaksliste før. På de siste to årene har jeg ikke gått halvparten av rennene jeg har fått gått i år TIL SAMMEN. Bare det er vel en stjerne i boka? Det viktigste for min del er at dette gir gode muligheter til å utvikle meg ytterligere til neste år.

Jeg håper jeg får sjansen i Kollen, men hvis det ikke blir deltagelse der er det nok av skirenn resten av sesongen. Jeg har fjoråret friskt i minne, og vet at det er mange fine skirenn som jeg har gode muligheter til å prestere godt i. Kan nevne Birkebeinerrennet, NM del 2; 50 km skøyting og Skarverennet. Sesongen er langt fra over, og jeg håper å kunne gå mine beste renn nå på slutten av sesongen.

Vetle