Team Norgeshus er igang!

Spenningen er alltid stor i forbindelse med en ny sesongstart. Selv om man selvfølgelig tror sterkt på at den jobben man har gjort i sommer og høst, er det tross alt 8 måneder siden sist konkurranse med snø under skiene.

Med et så langt opphold fra den internasjonale scene hadde det vært rart om det ikke lå noen spørsmål å lurte i bakgrunnen. Har jobben vært god nok? Har vi vært smarte nok? Hva har de andre funnet på for noe lurt?

Man får ingen fullstendige svar på de spørsmålene i løpet av den første uken, men vi har fått en pekepinn. Dette er svarene vi har fått:

Har jobben vært god? Ja

Har vi vært smarte nok? Nesten

Hvor sterke er våre sterkeste konkurrenter? Veldig sterke

Jeg synes både jeg og Håvard har fått gode svar i innledningen. Selv om det kanskje er undertegnede som har vært den som har fått mest ut av det, med 4 pallplasser på 6 renn.

Likevel viser Håvard også meget spennende tegn. Mannen fra finnmarksvidda er god til å hoppe på ski, det vet vi. Han har foreløpig ikke lyktes helt med å få vist det frem denne sesongen, men har vist glimt av den Håvard vi kjenner. Hopprennet under lagkonkurransen på Lillehammer var blant annet meget sterkt. Presterer når laget trenger det, typisk Håvard. Men at han kan å hoppe på ski vet vi. Det som jeg ser på som mer spennende er dette:

Det første tallet viser nummer etter hopprenn, det andre plassering i mål:

Ruka dag 1: 37 –>34

Ruka dag 2: 12 –>13

Stafett Norge: 2 –>2 (etappetid nummer 4)

Lillehammer 26 –> 20

Dette viser en klar positiv tendens i løypa, og spesielt var helgen på Lillehammer veldig positiv. Når man legger det sammen med det vi vet om Håvards potensial i hoppbakken, kan man bare tenke seg selv hva den mannen etter hvert er i stand til å utrette. 😉

For min egen del har jeg også fått mange gode svar. Toppnivået i bakken er høyt, og langrennsformen stigende.

Tyskerne er utvilsomt veldig sterke som lag for tiden. Men de skal ikke føle seg for trygge. Frenzel og Kircheisens nøye koordinerte lagtempo i løypa på søndag var definitivt et tegn på at de synes enkelte er i grenseland nære.

Neste helg venter Ramsau. Selv om det ikke har vært favorittarenaen til undertegnede, er det tradisjonelt sett et godt sted for nordmenn.

En stor gratulasjon rettes også til vårt nye medlem, Heidi, med en fantastisk sesongstart! Team Norgeshus blir vanskelige å ha med å gjøre utover vinteren. 😉

Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Med vennlig hilsen Håvard og Jørgen

– Stolte medlemmer av Team Norgeshus

 

innlegg-1

skjermbilde-2016-12-06-kl-18-52-42fullsizerender DCIM101GOPROGOPR2203. img_2289 img_2294 img_2306

Mvh. Håvard & Jørgen – stolte medlemmer av Team Norgeshus