Samling Oberhof

Sesongen nærmer seg, og tradisjonen tro gikk årets siste treningsssamling med landslaget til Tyskland. Tidligere år har turen gått til Oberstdorf, men denne gangen byttet vi ut «stdorf» med «hof». Nye hoppbakker, fantastiske rulleskiløyper og en finfin skitunnel gjør Oberhof til et perfekt sted for oss.

Skitradisjonene i Oberhof er sterke, fra skigymnaset har det kommet mange store skiløpere. Blant andre har vi Andrea Henkel (skiskyting), og ikke minst den tyske legenden Ronny Ackermann. En Ackermann som idag er landslagstrener for det tyske kombinertlaget. Han er uten tvil en av kombinerthistoriens aller største, og samlet i sine glansdager titusner av tilskuere til verdenscuprenn på hjemmebane i Oberhof.

Ser man bort ifra skitradisjonene er det ikke mye som trekker turister til Oberhof. Byen er fin, men det er sjelden noe å se til den, da den velkjente Oberhoftåka ligger tett 9 av 10 dager på denne årestiden.

Det gjorde derimot ikke noe med stemningen i troppen. Med kun én dage med gode «selfieforhold», middels internett og minimal sikt kunne vi ha fokus på det vi hadde kommet til Oberhof for å gjøre, nemlig å trene.

Og trene gjorde vi, mye og bra. Fokuset for samlingen var å utnytte de gode fasilitene for spesifikk kombinerttrening. Mange gode hoppøkter ble gjennomført og utallige runder i skitunnelen ble gått.

For min del fortsetter progresjonen, og selv om jeg fortsatt har en vei å gå er jeg forsiktig optimist med tanke på sesongen. Håvard ser derimot veldig sterk ut. Måten Håvard har tatt tak i sin svakhet på langrennssiden på er forbiledlig. Målrettet styrketrening og mange (!) timer på rulleskimølla gjør at jeg mener Håvard går mye bedre teknisk på ski enn jeg har sett tidligere. Et sterkt langrenn var også det som gjorde at Håvard stakk av med seieren under samlingens konkurranse. Bra jobba!

Nå reiser samen til høyden, mens jeg blir igjen i lavlandet frem mot sesongstart. På to forskjellige steder, i forskjellige høyder, skal vi gjøre det vi kan for å være klare når vi står sammen på startstreken i Kuusamo i slutten av November.

Vi kommer til å komme med flere små oppdateringer fra hvordan det går i tiden fremover, så følg med!

 

PS: bilder fra den ene dagen uten tåke i Oberhof ligger nederst 😀

 

Mvh. Håvard & Jørgen

– Stolte medlemmer av Team Norgeshus

 

IMG_1182 IMG_1177 IMG_1168 IMG_1158 IMG_1165