Studiene viser sin verdi

Spesielle tider

De siste tre månedene har vært en prøvelse for mange, og en påminnelse om hvor god hverdagen er. Det har vært en veldig fin periode på mange måter, og en mulighet til å bruke tid sammen med de man bor med, og utforske deler av livet som man ellers ikke har tid til. Men det er også helt klart aspekter ved den vanlige hverdagen man har savnet. Møter med familie, venner og kolleger, og friheten til å gjøre hva man vil når man vil.

Mange har blitt fratatt muligheten til å jobbe, og om de har fått lov har det vært under strenge begrensninger. Idretten har også blitt sterkt påvirket av dette både i topp og bredde.

Skifte fokus

I toppen har det helt klart gått verst ut over de som driver sommeridrett foreløpig. Selv om en norsk idrettsutøvers problemer blir små i den store sammenhengen, kan jeg forestille meg hvor kjedelig det må ha vært å få avlyst en sesong man har jobbet hardt for. Og ikke minst hvor utfordrende det må være å gyve løs på et nytt år med trening for de som har de olympiske leker som sin absolutt største prioritet.

For min del ble denne perioden en mulighet til å satse på studiene. Jeg var heldig som hadde plan om å ta et tøft fag i avansert matematikk denne våren, et fag som krevde mye. Coronas innmarsj gav meg i så henseende en unik mulighet til å komme i havn med dette faget, og det gikk!

Utvikling

Det har alltid vært viktig for meg å ha utvikling på flere områder, og studiene har fungert som en arena hvor jeg kan sørge for akkurat det. Jeg får stimulert den iboende nysgjerrigheten jeg besitter, og har et sikkerhetsnett om uhellet skulle være ute på den ene eller den andre måten. Om jeg skulle knekke en fot eller være uheldig i noen konkurranser vet jeg at perioden jeg er inne i aldri vil være «bortkastet», jeg er alltid i utvikling. For meg gir dette en ro rundt deg jeg holder på meg, spesielt i stressituasjoner, og er viktig grunn til at jeg har prestert på det nivået jeg gjør over tid.

NTNU´s rolle

Dette gjør seg selvfølgelig ikke selv. Det krever en god dose motivasjon og disiplin, samt god tilrettelegging fra NTNU. Og det har jeg fått, lærere og andre gjør en fantastisk jobb med å legge til rette for meg og mine studier, og fortjener en stor takk for arbeidet de legger ned.

Uten de hadde jeg aldri klart det.

Trening i eksamenstid

Men selv om jeg har lest en del de siste månedene, har perioden absolutt ikke vært tapt på idrettsbanen. Jeg har fått jobbet med en del småting jeg mener kan heve meg til neste nivå, og testene jeg har vært igjennom den siste uka viser at jeg minst like sterk i juni 2020 som i juni 2019, noe som lover veldig godt. 

5-ukers Corona-program:

07:00: Frokost

08:00: Trening

09:00 – 17:00: Studier

18:00 Trening

22:00: Leggetid

Et tøft program for både hode og kropp. Et slikt kjør klarer man selvfølgelig ikke å opprettholde over tid. I alle fall hvis man ønsker å stå på toppen av pallen. Men det går fint i en periode. Men i enden er det definitivt verdt innsatsen.

Studier til side, nå er jeg tilbake i full trening. Jeg er full av motivasjon, og nyter dagene med trening, restitusjon, is og mye bading. 😀