Planica – Summer Grand Prix

Seier og reality check i Granåsen

Norgescup i Granåsen, sesongens første konkurranse og en fin sjekk før høstens treningsarbeid skulle starte. Helga bydde på noen gode svar, spesielt fysisk. En sterk fysisk base har vært hovedfokus for meg denne sommeren, og med beste langrennstid både lørdag og søndag ble det en gledelig helg sånn sett. På søndagens løpetest viste også klokka at jeg kun har løpt noe raskere ved én anledning tidligere.

Veldig bra å se at kroppen responderer på det jeg har gjort av trening i sommer, samtidig som jeg ser at jeg har mye å hente fortsatt.

.

Samling i Planica

Planica og Kranjska Gora, byen anleggene i Planica tilhører, er et fantastisk sted. Høye fjell, nydelige daler, sjarmerende tettsteder og et tipp topp treningsanlegg. Rett og slett et helt perfekt sted for en kombinertløper. Jeg valgte å reise hit ei lita uke før rennene i Summer Grand Prix startet for å få noen dager med god trening før rennene. Dagene ble brukt godt med mye hopping i Planica, og noen gode økter både på rulleski og med løpesko.

Programmet jeg hadde lagt opp for helga var tøft. Jeg er fortsatt i treningsmodus, lettet ikke mye på gassen treningsmessig inn mot helga. Uka bød på mange gode økter, med fjellturen til Ciprnik (1745 moh) som et klart høydepunkt på flere måter.

.

Summer Grand Prix

Jeg har aldri hatt for vane å prestere på høyt internasjonalt nivå sommerstid, og har vel en bestenotering fra tidligere på rundt 20.-plass. Etter et godt hopp lørdag så det ut til at jeg skulle kunne gjøre noe med dette. Helt til jeg dessverre røyk på karrierens første diskvalifikasjon i dresskontrollen, da dressens omkrets var 3 cm for stor over hofta. Selvfølgelig ikke med overlegg, rett og slett en feil fra min side. Bare å legge seg flat, og fikse feilen til neste dag.

Med en hakket mindre dress over nevnte hoft søndag fløy jeg ned til 131,5 meter og et godt resultat. Jeg kom meg aldri helt opp til tetgruppa i langrennet, men ble til slutt nummer 8, 25 sekunder bak vinner Riiber. En godkjent dag, og en klar bestenotering for min del sommerstid.

Med meg fra Planica tar jeg med meg mye god trening, noen flotte opplevelser i nydelig natur, og gode svar både i bakken og løypa inn i mote en hektisk høst med mye trening.