«Formdupp»

Planica: Det norske laget kapret 5 av 6 pallplasser i Summer Grand Prixs siste helg, og hadde ei kjempeuke med godt hoppfokus i etterkant.

Val Senales: Fantastisk vær, gode skiforhold, mye mengdetrening og god stemning i de Italienske fjellene.

 

På lag med Trondheim Bydrift

Høstens siste samling, kort oppsummert. Vanskeligere trenger det heller ikke gjøres, 2 fantastiske uker. Laget er i form, og det trenes meget bra. Men alt er ikke bare fryd og gammen. Etter retten skulle jeg reise videre fra Val Senales til Sierra Nevada for å fortsette høydeoppholdet i to uker til. Men etter ei hardøkt i høyden fredag 13.10 våknet jeg med sår hals og slapp kropp. Marginene er små i høyden, og en syk kropp vil ikke produsere en økt mengde med røde blodlegemer, hovedmålet med å trene i høyden.

Dermed ble valget enkelt. Tilbake til Trondheim. Men med det åpnet det seg en ny mulighet, nemlig å utnytte det at vi har is-spor i hoppbakken i Granåsen de siste ukene av plastsesongen. Og det har jeg gjort.

Jeg har hoppet mye den siste uken før bakkene stengte, forholdene har vært gode, og kvaliteten på undertegnede stigende. Takk til Trondheim bydrift for gode forhold og god tilrettelegging!

Dette var en lur beslutning, ingen tvil. Så er det fortsatt slik at kroppen ikke fungerer optimalt. Foreløpig ingen krise, et par uker rolig etter 5 måneder med trening skal ikke gjøre for stor skade. Men det trenger ikke bli mye lengre, sesongen nærmer seg. Blodprøver er tatt, og jeg venter på svar.

I går var jeg også igjennom en luftveistest på St Olavs. Negativt* test, jeg er ikke astmatiker. Veldig bra! Så venter jeg spent på hva resten av testbatteriet tilsier. For øyeblikket er jobben min å bli 100 % frisk, derfor spises, drikkes og soves det mye. Formdupp etter formdupp, så får vi se om det hjelper. Forhåpentligvis er jeg tilbake veldig raskt.

I mens fortsetter Håvard på sin reise etter endt karriere, og har nå blitt ansatt i Olympiatoppen i Nord-Norge med ansvar for en lovende gjeng skiskyttere. Heia Håvard!

Med vennlig hilsen Jørgen
– Stolt medlem av Team Norgeshus