12 senger og Ramsau neste

12 senger

Sesongstarten er hektisk for alle. Når oktober blir til november er jobben gjort og folk går fra å ha fokus på å trene godt til å jakte prestasjon. Det innebærer at man forsøker å være å spesifikk som mulig, og da gjerne på riktig underlag. Som jaktkåte settere kjører folk på kryss og tvers av land og landegrenser på jakt etter snø og skiløyper.

For en kombinertløper kan dette kjøret bli om mulig enda verre. Ikke bare skal det jaktes skiløyper, men man jakter også på hoppbakker. Så også i år ble reiseruten i november noget hektisk:

Trondheim – Trysil – Trondheim – Falun – Lillehammer – Beitostølen – Lillehammer – Oslo – Kuusamo – Lillehammer – Trondheim.

11 reiser, og fra jeg reiste til Falun til jeg var hjemme igjen 12 hotellsenger før jeg igjen fant min egen seng. Mitt lille triks for å holde det en liten tanke hjemmekoselig, jeg tar med meg min egen pute. 😉 Det er ikke mye, men det er da noe.

Men tross mye reising hit og dit klarte jeg å holde bra på roen i perioden. Det blir alltid mye styr, frem og tilbake i november. Det gjelder å bestemme seg tidlig for hva man skal gi faen i, rett og slett.

12 hotellsenger senere kan jeg se tilbake på en stabil og god sesongstart:

NM – sølv

2x topp 5 i Kuusamo

2. plass i Kuusamo

3. plass sammenlagt i Ruka Tour

2 x 2.-plass på Lillehammer

Eksamenstid

Rett etter to 2.-plasser på Lillehammer dukket jeg ned i skolebøkene. Internasjonal makroøkonomi sto på programmet. En brutal mental øvelse etter en veldig travel måned. Men drømmene om fosterstilling og Netflix måtte vike for penn og papir.

Måneden i forkant gjorde nok sitt med prestasjonen på selve eksamen også, som var meget middels. Men man kan ikke lykkes med alt hele tiden.

Ramsau neste

Nå har jeg brukt de siste dagene på å styre kropp, hode og overskudd inn mot verdenscuprennene som kommer i Ramsau til helga. Jeg har følt meg bra fysisk de siste dagene, og overskuddet kommer sakte krypende. Ei rolig helg med noen fine skiturer i bymarka gjør susen. Så får vi se, og jeg kan klare å tukte Jarl til helga og gjenta fjorårets seier i Ramsau. Jeg gleder meg i alle fall til å ta en tur til den fine alpebyen og dra på meg startnummeret igjen!


Skirenn > Eksamen 😉

Sportslig hilsen fra Jørgen Graabak

Stolt medlem av #TeamNorgeshus