Høsten er her

Da er høsten her. En hektisk tid for de fleste skiløpere. Temperaturen synker, fokuset spisses og den siste hånden legges på planen som fører frem mot sesongstart.  I tillegg er det også skolestart.

 
Som toppidrettsstudent er det mange puslespillbiter som skal passe sammen når en plan mot sesongen skal legges. Heldigvis er det mye god hjelp å få, som nytt medlem i Team NTNU får jeg veldig god hjelp og veiledning til å legge et løp som skal sikre god utvikling både på idrettsbanen og på skolebenken. Utdanning er for meg et fint avbrekk i en ellers ganske ensporet hverdag av trening, spising og soving. Det er godt å kjenne at man tar steg også utenfor idrettsbanen, selv om idretten står i en særstilling på prioritetslisten i hverdagen.
 
Men selv om jeg er medlem i Team NTNU, er jeg først og fremst medlem av Team Norgeshus. 🙂
 
Oppkjøringen så langt har gått etter planen. Fokuset har først og fremst vært på fysikken så langt, og testene viser at det har gitt de resultatene jeg hadde planlagt. Jeg ser også tilbake på en veldig fin august måned, med landslagssamlingen i Kranjska Gora (Planica) som høydepunkt. Jeg har aldri vært i Kranjska Gora før, men må si at dette var et sted som virkelig leverte opp til forventningene pluss litt til.
 
Stedet ligger i vestenden av Slovenia, på grensen til Østerrike og Italia. Så nære disse landene ligger det at man med enkelhet kan gå seg en rulleskitur hvor man er innom alle tre landene på relativt kort tid. Stedet er også nabo med Triglav nasjonalpark. Et fantastisk naturreservat preget av spisse fjell og frodige daler. Hotellene holder også god standard, maten er god og prisene lave. Så hvis man er glad i fjellturer, både av den rolige og utfordrende typen, er Kranjska Gora absolutt å anbefale.
 
Men nok turistinfo, det viktigste for meg var at stedet har gode fasiliteter for trening, og det har de. Hoppanlegget er av ypperste klasse, og mulighetene for utholdenhetstrening i form av rulleski, løping og sykling er veldig gode. Alt i alt ble dette en alle tiders samling. Humøret i gruppa er bra, og kvaliteten på treningene var veldig god.
 
For min egen del hadde jeg også en veldig bra samling. Utviklingen i hoppbakken har vært bra den siste tiden, og langrennsformen kommer stadig nærmere. Nå handler alt om å stadig øke trykket på de små detaljene som skal føre meg lengre ned i bakken og raskere fra a til b i sporet. Fokuset snevres inn, og kvaliteten økes. Planen fremover er å være i Trondheim de neste par ukene, før en hektisk oktober måned begynner. Med en ny samling i Planica, før jeg flytter meg videre til høyden i Val Senales og Sierra Nevada.
 
Jeg kommer til å legge ut jevnlige oppdateringer med både reisetips og rapporter på min trening inn mot sesongen (først og fremst det siste) 😉 . Så her er det bare å følge med. 🙂
 
Håvard har som kjent begynt som trener for Team Beijing, en satsningsgruppe for de som banker på døren rett under A-laget. Her er det verd å merke seg at noen av de deltok i Summer Grand Prix tidligere i høst med stor suksess. Dette er konkurranser hvor de aller fleste i verdenseliten deltar, og er veldig imponerende. Som han selv så ydmykt kalte det: «Håvardeffekten». xD
Mest spøk, men også noe alvor. Jeg er helt sikker på at Håvard har en stor trenerkarriere foran seg.
 
 
Ønsker alle sammen en fortsatt strålende dag, sees snart!
 
 
Med vennlig hilsen Jørgen
– Stolt medlem av Team Norgeshus