Hjemmebane

Eventyrsesongen ble avsluttet i Molde for drøye 3 uker side. Det skulle vise seg å bli en utrolig fin helg, selv om jeg hadde mine tvil da jeg passerte Sunndalsøra på tur mot Molde og observerte at det sto 17 celsius på gradestokken i bilen. All honnør til arrangører og frivillige for et kjempefint NM-arrangement. Rent sportslig ble det også en suksess for min egen del med både individuelt gull og lag-gull. I lagkonkurransen stilte vi som Sør-Trøndelag 1 utrolig sterkt med Magnus Moan, Jan Schmid og meg på laget, og tok en oppskriftsmessig seier. Under det individuelle løpet ble det derimot veldig spennende. Med både Håvard, Moan og Schmid med i teten ble det ikke avgjort før jeg satte inn et rykk i den siste bakken og klarte å få de nødvendige meterne til de andre. Et morsomt løp, og selvfølgelig utrolig gjevt å vinne med så mange sterke motstandere med i tetsjiktet.

I Molde ble også tid til å markere en sesongs avslutning og en ny sesongs inntreden, med et mildt sagt forfriskende bad utenfor Aker stadion. En helt spesiell avslutning på en helt spesiell sesong. Dokumentasjon er å finne på instagram under hashtagen #teamnorgeshus 😉

De siste 2 ukene har jeg som mange andre vært fjellet. Stort sett med min familie, men også en del alene. Lange skiturer i Oppdalsfjellene har gitt tid og rom for ettertanke, spesielt mye tenker jeg på hvor privilegert jeg er som får lov å leve slik jeg gjør. Hver eneste dag venter en ny utfordring, hver dag får jeg lov å teste hva jeg kan klare og hver dag får jeg lov til å jobbe med folk som er i det absolutte toppskiktet på sitt felt. Det er utrolig motiverende! Ingenting er i mine øyne bedre enn å være en del av et prestasjonsmiljø.

Med skiturer i fjellheimen har jeg også fått fordøyd sesongen som har vært, og har til og med begynt å drømme om neste sesong. Men selv om fjellet er et fristed og en arena hvor jeg får tid til å rense hodet, fikk jeg og alle andre oppleve fjellets ubarmhjertige side i påsken. Jeg har bodd uten dekning de siste ukene, og var forrige tirsdag intetanende på tur ut mot Sunndalsøra og Fløtatinden, da jeg havnet midt oppe i leteaksjonen etter de 4 skikjørerne som mistet livet i påsken. Det ble ingen topptur den dagen, men en tragisk påminnelse om livets skjørhet.

 

Nå er jeg kommet tilbake til sivilisasjonen, og med et klart hode gleder jeg meg veldig til kongressen til helga!

 

Med vennlig hilsen

Jørgen Graabak

Stolt kombinertløper og medlem av Team Norgeshus

 

Et tydelig tegn på at skisesongen er på hell. Gjennomslag og et skikkelig mageplask Fint skiføre i høyfjellet Topptur i Trollheimen 20140323_151809#1 Fine skøytespor var det også å finne på Kregneskjølen på Melhus etter sesongslutt