Stian Berg

Stian Berg, 24 år fra Heradsbygda

Jeg vokste opp i Heradsbygda i et lite, men allsidig idrettsmiljø som bestandig har vært sports- og idrettsinteressert. Jeg har drevet med mange ulike aktiviteter og idretter opp igjennom barndomsåra, hvor det ble viet aller mest tid på ski, terrengsykling, fotball og løping, til jeg begynte på idrettslinja på Trysil videregående skole som 16-åring. Det var da jeg fant ut at det var langrennsløper jeg ville bli, men fortsatt ha vekt på allsidighet og variasjon i treninga som utover juniorårene ble mer og mer systematisert. I mine siste år som junior og første år som senior dukket det opp en den hindringer i form av sjukdom, skader og operasjoner, men det har alltid vært progresjon i det jeg driver med. Jeg jobber målrettet og tar sakte men sikkert steg mot steg mot toppen.

Ved siden av trening, konkurranser og farting rundt omkring, er jeg student ved Høgskolen i Lillehammer og jobber nå med en Bachelor i idrettsvitenskap med fordypning i helse og treningsfysiologi. I tillegg jobber jeg som skitrener og har div småjobber om sommeren. Det blir med andre ord ikke bare å trene, spise og sove, som man aller helst ville ha gjort, men det er jo også greit å ha noe ved siden av satsingen også.

Etter flere år med satsing på vanlig allround-langrenn, er jeg nå lysten på å prøve meg som langløper etter å ha fått en liten smakebit av Visma Ski Classics forrige sesong. Kommende sesong blir min første sesong som 100% langløper og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den, på lag med råe teamkompiser og med fantastiske støttespillere i ryggen.

Meritter:
1.plass Kirkebakken Grand Prix 2018
32.plass Marcialonga 2018
39.plass NM 50km 2018
41.plass Birkebeinerrennet 2018