Pyeong Chang next up…

Sesongen så langt har vært stabilt god. Topp 10 i alle renn, tre besøk øverst på pallen og 3.-plass i World Cup sammenlagt. Min beste sammenlagtplassering noen gang så langt ut i sesongen. Samtidig har jeg ikke vært flink nok til å ta ut de siste marginene, og burde nok stått med enda flere topplasseringer. Fall og taktiske feil har kostet, men som sagt, en veldig god første halvdel av sesongen.

Samtidig har alt vært en forberedelse til OL. Jeg fikk trent veldig godt i jula, og har holdt opp trykket under verdescuphelgene i Januar. 22 timer trening per uke + verdenscupsirkus, det var en sliten kar som satte seg på flyet hjemover etter Trippelen i Seefeld på mandag.

 

 

Siste fase inn mot OL ser slik ut:

29. jan – 1.feb: Noen rolige dager hjemme i Trøndelag. Hvile og rolige skiturer står på programmet mens jeg restituerer meg etter en tøff trening- og konkurranseperiode.

  1. feb – 7.feb: Samling med landslaget. Her skal det trenes gode og effektive økter, utstyr skal perfeksjoneres og bagen pakkes til avreise.

7.-8. Feb reiser vi til Sør-Korea, en lang reise med mye om og men. En lang flytur til Seoul, og en påfølgende lang busstur til Pyeong Chang. I tillegg kommer sikkerhetsrutiner, registrering og innkvartering, som ryktes å ta opp mot 8 timer… Her er det nok bare å smøre seg med tålmodighet. Men det er vi forberedt på.

Fra ankomst Pyeong Chang er det 6 dager til første konkurranse. De første 2 dagene handler om akklimatisering til døgnrytme. 9 timers tidsforskjell merkes på kroppen, selv om vi har begynt tilpasningen allerede før avreise. Planen min er å ha 4 timer med akklimatisering igjen ved ankomst. Tommelfingerregelen for optimal prestasjon ligger på én time tilpasning per døgn, så da skal vi være godt i rute med tanke på første øvelse.

Det begynner å merkes på kroppen nå, OL er noe helt spesielt. Jeg har gode minner fra forrige OL, og må si at jeg gleder meg veldig. Samtidig kommer jeg inn i OL i en helt annen rolle en forrige gang, som regjerende olympisk mester. Dette er en ny situasjon, og noe som kan heve skuldrene på noen og enhver. For min del synes jeg dette er en kul posisjon å være i.

Likevel kommer jeg helt sikkert til å kjenne på nervene. I ekstreme stressituasjoner, som et OL tross alt er, tvinges et utrolig register av tanker og følelser frem. Jeg skal prøve å håndtere det, og levere en god forestilling.

Én ting er i uansett helt sikkert. Jeg går for medaljer. Og til de som lurer på om ”Team Norgeshus” reiser til Pyeong Chang for å forsvare OL-gullene fra 2014, kan jeg love at jeg uansett ikke kommer til å komme hjem fra Korea med færre medaljer enn jeg kom med. 😉

Jeg får dessverre ikke til å sende dere noen oppdateringer under OL, som er underlagt veldig strenge reklameregler. Men jeg skal prøve å dokumentere min tur, og komme med noen godbiter når OL-perioden er over. 🙂

Jeg håper dere følger med, så skal jeg prøve å representere Melhus, Norge og Team Norgeshus på best mulig måte. 🙂