Starten av Norge På Langs

Vi ankom Honningsvåg i 2 tiden på Lørdag 25 April, da var det hverken buss eller taxi å oppdrive, og spisestedet på Nordkapp osv var stengt fikk vi beskjed om. Men heldigvis dukket det opp en koselig taxi sjåfør som var grei å tok oss til Nordkapp platået. Han hjalp oss også med å gjemme bagasjen et stykke fra Nordkapp så vi slapp å bære den samme vei tilbake.

Det er veldig lite snø, så første dagen ble det 1,5 mil til fots langs veien. Campet denne dagen langs veien i et veikryss 1,5 mil fra Nordkapp. Allerede denne dagen fikk vi se både reinsdyr og ørn:-) Dag 2 var målet vårt å komme oss til utgangen av Nordkapptunnelen, og det klarte vi, store deler av turen var til fots , men fikk også prøvd skiene litt.

Dag 3 startet vi stigningen oppover fjellet, og da i håp om at snøen også ville komme. Men det gjorde den ikke her, så endte med å måtte bære pulken store deler av turen, noe som krevde en god del krefter. Vi brukte 3 timer bare på de to første kilometrene oppover fjellet, pga snømangel. Så vi var ganske trøtte når vi slo opp teltet denne kvelden, ihvertfall de voksne:-))Mens minstemann var fortsatt full av energi. Håpet var nå at dag 4 ville bli lettere med både snø og flatere terreng.

Men dag 4 ble like tung som igår, idag var det kommet masse nysnø, så vi har labbet avgårde i nysnø i jevn motbakke med masse klabber under skia i et par mil, men vi nådde målet vårt idag og som er en turisthytte som heter Stohpojohka. Og kan tro det var fantastisk å få komme inn i en hytte, det var til og med vedovn:-) Været disse dagene har vært greit, stort sett overskyet med en liten gløtt av sol. Ellers er vi fortsatt ved godt mot, selv om noen av oss begynner å kjenne på gnagsårene. Vurderer nå om vi skal gå langs veien ned til Alta, istedenfor på ski, da det er for tungt.