Jørgen Graabak

Jørgen Graabak, 26 år gammel kombinertløper fra Melhus. Utøver på landslaget i kombinert og dobbel OL-gullvinner i Sotsji.

jørgen graabakPå Melhus har jeg lekt meg igjennom oppveksten i trygge omgivelser hvor jeg har fått mulighet til å utfolde meg i stort sett alt av idrett som bygda har hatt å tilby. Tidlig en talentfull fotballspiller, men ble fra jeg spente på meg hoppskia for første gang i en alder av 12 år mer og mer en kombinertløper. Avsluttet karrieren som fotballspiller, håndballspiller, langrennsløper (delvis ;-)) og altmuligmann når jeg begynte på idrettslinja på Heimdal VGS som 16-åring.

Siden den gang har jeg jobbet knallhardt for å bli best i verden og tar stadig nye steg, og slo igjennom i verdenstoppen som 20-åring med 2 pallplasser i verdenscupen i sesongen 2011/2012. Etter det har høydepunktene blitt mange. Fra min første pallplass i Seefeld 2012, 4.plass i verdenscupen sammenlagt i sesongen 15/16, og selvfølgelig de 2 OL-gullene i Sochi.

Morsomt å se hva jeg skrev om OL-sesongen i utviklingstrappen som 17-åring:

«Topp 10 i verdenscupen sammenlagt. Et stort steg! Kvalifisert til OL og med i kampen om OL-gullet»

Jørgen ble nummer 4 i verdenscupen 2015/2016 og tok 2 OL-gull i Sochi i 2014 (ble ikke tatt ut til åpningsøvelsen, liten bakke), målsetning for 2014 ble med andre ord innfridd og vel så det.

Nå står vi foran en ny OL-sesong. Noe som blir fryktelig spennende. Men hva som står i utviklingstrappen for dette året vil jeg ikke avsløre ennå 😉

 

Meritter

 • OL-gull stor bakke/10 km (Sotsji 2014)
 • OL-gull stor bakke/10 km (Sotsji 2014)
 • OL-gull lag stor bakke/4 x 5 km (Sotsji 2014)
 • Verdenscupseier i Granåsen 2016
 • Verdenscupseier i Val Di Fiemme 2015
 • Verdenscupseier i Schonach 2016
 • 5 verdenscupseire i Team-Sprint
 • 4 verdenscupseire i stafett som ankermann for Norge
 • Sølv Junior-VM stafett (2011 Otepaa)
 • Individuelt NM-gull Voss 2012
 • Individuelt NM-gull Molde 2014
 • Individuelt NM-gull & kongepokal i sprint Granåsen 2017
 • x antall NM-gull lag og Team-Sprint som ankermann for Byåsen